TABUNG KAWEN LAGI

Wednesday, April 7, 2010

Lelaki HENSEM vs. Lelaki TAK HENSEM!

Salam dan hai semua.

.

.

.


Hari ni saya nak berkongsi cerita lawak mengenai lelaki HENSEM vs. lelaki TAK HENSEM.
Cerita ni saya terjumpa kat dalam lappy saya.
Saya pun tak ingat dari mana saya dapat cerita ni.
Saya rasa, saya ambil daripada pendrive kawan saya masa diploma dulu kot.
Jom kita layan cerita lawak ni.

. * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * .

Lelaki HENSEM

[Gambar: Daripada pakcik google]


versus


Lelaki TAK HENSEM


[Gambar: Daripada pakcik google]


. * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * .

Situasi 1

Kalo lelaki HENSEM pendiam:
Perempuan akan cakap -> "Wow! Cool giler..."



Kalo lelaki TAK HENSEM pendiam:
Perempuan akan cakap -> "Eh, perasan macam bagus!"


. * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * .

Situasi 2

Kalo lelaki HENSEM berbuat jahat:
Perempuan akan cakap -> "Nobody's perfect!"



Kalo lelaki TAK HENSEM berbuat jahat:
Perempuan akan cakap -> "Memang... Muka pun macam pecah rumah!"

. * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * .

Situasi 3

Kalo lelaki HENSEM menolong perempuan yang diganggu:
Perempuan akan cakap -> "Wah! Machonya... Macam hero filem!"



Kalo lelaki TAK HENSEM menolong perempuan yang diganggu:
Perempuan akan cakap -> "Entah-entah kawan dia..."

. * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * .

Situasi 4

Kalo lelaki HENSEM dapat perempuan cantik:
Perempuan akan cakap -> "Sepadan sangat!"


Kalo lelaki TAK HENSEM dapat perempuan cantik:
Perempuan akan cakap -> "Mesti perempuan tu kena bomoh!"

. * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * .

Situasi 5
Kalo lelaki HENSEM ditinggal kekasih:
Perempuan akan cakap -> "Jangan sedih! Kan saya ada..."



Kalo lelaki TAK HENSEM ditinggal kekasih:
Perempuan akan cakap -> "......." (Terdiam, tapi telunjuknya melikuk-liku dari atas ke bawah. Patutlah, tengok saja luarannya.)

. * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * .

Situasi 6

Kalo lelaki HENSEM penyayang binatang:
Perempuan akan cakap -> "Perasaannya halus... Penuh kasih sayang!"


Kalo lelaki TAK HENSEM penyayang binatang:
Perempuan akan cakap -> "Sesama keluarga memang harus menyayangi..."

. * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * .

Situasi 7

Kalo lelaki HENSEM bawa BMW:
Perempuan akan cakap -> "Matching... Hebat luar dalam..."


Kalo lelaki TAK HENSEM bawa BMW:
Perempuan akan cakap -> "Bang, bosnya mana?"

. * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * .

Situasi 8

Kalo lelaki HENSEM tak mau bergambar:
Perempuan akan cakap -> "Pasti takut kalau-kalau gambarnya tersebar..."


Kalo lelaki TAK HENSEM tak mau bergambar:
Perempuan akan cakap -> "Tak sanggup melihat hasilnya ya?"

. * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * .

Situasi 9

Kalo lelaki HENSEM menuang air ke gelas perempuan:
Perempuan akan cakap -> "Ini barulah lelaki gentleman..."


Kalo lelaki TAK HENSEM menuang air ke gelas perempuan:
Perempuan akan cakap -> "Naluri pembantu. Memang begitu!"

. * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * .

Bagi saya, ke"HENSEM"an seseorang lelaki itu subjektif.
Sebagai contoh...
Kadangkala pada mata kita si A tu hensem.
Tapi, pada mata kawan kita si A tu tak hensem pun.
Kadangkala pada mata kita si B tu tak hensem.
Tapi, pada mata kawan kita si B tu hensem la pulak.
Setiap orang mempunyai citarasa yang berbeza.

. * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * .

Pada pendapat saya, hensem ke tak seseorang lelaki tu tak penting.
Yang paling penting sekali hati budinya.
Walau hensem mana pun, tapi perangai cam &%#!*@%;
Nak buat apa kan? Wat sakit hati kita je!
Zaman sekarang ni susah nak jumpa lelaki yang ada "full package".
Satu dalam sejuta pun belum tentu ada.
Nobody's perfect!

.

.


.


p/s: Suka lelaki yang sedap mata memandang dan suka melayan kanak-kanak. Bersyukur kerna dipertemukan dengan si dia pujaan hati. I love you, sayang!



* Pembaca yang ke-11111, sila print screen dan email kat saya ye! Saya excited nak tahu dan ada cenderahati daripada saya untuk anda sebagai tanda penghargaan.
Email: innzchubby@gmail.com


24 comments:

  1. Joegrimjow:

    Beruntunglah bagi mereka yang dilahirkan dengan rupa paras yang hensem...

    ReplyDelete
  2. Gambar yang kat bahagian hensem tu salah letak.. patut letak bawah. kat atas tu patut gambar aku. bwahaha!

    ReplyDelete
  3. inn rupa pras no 2, yang pertama
    hati budi :)

    ReplyDelete
  4. hensem itu subjektif kan?so kesimpulannye encik zahir akak sangat ensem..wiii

    ReplyDelete
  5. tapi kalau lelaki HENSEM sure senang break up dari lelaki yang TAK HENSEM. sbb lelaki TAK HENSEM selalunya lebih menghargai perempuan. huhu

    P/S: bercakap berdasarkan kisah lampau...huhu

    ReplyDelete
  6. Kalau Lelaki cute cam aku? hehehehe

    ReplyDelete
  7. hahahaha...
    amir kategori laki yg mane ye??
    hehe
    :)

    ReplyDelete
  8. Kak ikin:

    Sape lagi nak puji suami sendiri kalo bukan isteri dia...

    Betul x,kak?

    ReplyDelete
  9. I_Hate_Lolipop:

    Betul tu...

    Inn sokong!

    ReplyDelete
  10. Faiz Farish:

    Lelaki cute ye?

    Hehe!

    Inn lom explore lagi pasal laki cute...

    Haha...

    ReplyDelete
  11. Zati:

    Urm...

    Amir kategori sedap mata memandang...

    Hehe!

    Sama macam alif...

    ReplyDelete
  12. inn n zati n ummi comel..

    semua org laut sedap mata memandang sebab tu dorang duk kat laut kan...hehehe

    ReplyDelete
  13. cukup la abg fika ko encem kat mana kak ryna..hik2..

    ReplyDelete
  14. Zatil:

    Betul tu!

    Tersangat-sangat la betul....

    Hanya insan yang terpilih je yang boleh keje kat laut tu...

    Hehe~

    ReplyDelete
  15. Kak Ryna:

    Akak...

    Bila inn nak dpt anak sdare ni?

    Hihihi...

    ReplyDelete
  16. betul sangat tu....mulut kata tidak, tp bla depan lelaki hensem, semuanya betul ..hahaha


    anyway, 11111 dah lepas...ohh kecewa ni.. :)

    ReplyDelete
  17. Dahlia:

    Takpe2...

    Boleh tunggu nombor yg bertuah lain pasni...

    Hehe!

    ReplyDelete
  18. er...seb baik sy ensem...kehkehkeh
    tp bg lelaki yg separa ensem cne lak?

    heheh

    ReplyDelete
  19. Yusuf Mujahidin:

    Lelaki hensem selalu puji diri sendiri ek?

    Hihihihi...

    ReplyDelete
  20. akak..mcm mne kite nk tahu pembace kite???

    ReplyDelete
  21. tira:

    memula tira kena pergi web feedjit dulu...

    pastu register...

    then, copy code feedjit tu untuk letak kat blog..

    ReplyDelete

Thanks for leaving a comment...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...