TABUNG KAWEN LAGI

Thursday, December 17, 2009

Anna Birthday Bash @ Tupai-tupai

Arini Cik Innz nak stori mori la pasal bday adik gegirl Cik Innz, Anna.

Okeh! Cite ni pun bermula...

Tarikh: 30 Nov 2009

Hari: Isnin

Masa: Lepas Maghrib

Tempat: Restoren Tupai-Tupai, KL.



= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Tetamu kehormat yg hadir:
1) Ayah - Sbb dia yg tukang sponsor.
2) Mak - Penasihat makanan & kesihatan ayah.
3) Cik Innz - Tukang tangkap gambo.
4) Udin - Tukang abeskan mane2 makanan yg x abes.
5) Anna - ofcos la kena ada sbb bday dia.


Wajah-wajah tetamu kehormat yg hadir bagi memeriahkan majlis~

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Menu:
1) Nasi putih utk 5 org mkn.
2) Tomyam campur.
3) Sayur kangkung masak bawang putih.
4) Ayam black pepper.
5) Telur bungkus.
6) Sayur campur.
7) Sambal sotong.
8) Air epal - Ayah.
9) Air carrot susu - Mak & Ana.
10) Air laici - Udin.
11) Air durian belanda - Cik Innz.


p/s: Memang sungguh byk skali makanan yg dimakan pd mlm itu. Pewot sgt2 kenyang!
Thanks for treating us, Ayah! =]



Antara menu yg dimakan pd mlm tersebut~

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Dgn ini,Cik Innz nak bagi ucapan khas utk Anna:

1) Selamat Ulangtahun yg ke-14,cyg!
2) Moga pjg umo + dimurahkan rezeki.
3) Blaja rajin2. Ingat thn dpn dah nak PMR.
4) Jgn asyik nak gayut je!
5) Kak Long nak mintak maap la byk2 sbb suke suki nyakat Anna.
6) Jadi anak yg solehah.
7) Be a gud gurl.
8) Rajin2 training bowling.
9) Rajin2 mandikan "adik2mu" iaitu Puteh, Gebu, Tompok & Ateh.
10) May Allah bless u alwiz~

Last but not least, KAK LONG SYG SGT2 KAT ANNA!!!


Anna Birthday Bash @ Tupai-tupai on 30 Nov 2009~

Tuesday, December 15, 2009

Orang Baru Dlm Family Cik Innz...

1stly,Cik Innz nak ucapkan welkam kpd org baru yg join family Cik Innz...
Sape pulak yg bizi body yg tetibe nak nyibok2 join family Cik Innz ni?
Kalo u'olls smue nak tau,thn ni opah Cik Innz dpt cucu & cicit baru serentak tau...
Wah! Berbaloi-baloi gitu...
Dpt 2 org skali gus... Pakej tu! =P

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Presenting my new cute cousin...

Name: Nor Aina Ariesha binti Mohd Ridzuan
Date of Birth: 1 September 2009


Nor Aina Ariesha selamat dilahirkan ke dunia setelah 9bln kat dlm womb mama dia~


Alalalaa... Syomelnye tapak kaki Ariesha tu... Mau geget je!


Tenang je ati Cik Innz bile tengok pic baby ni~


Ariesha dah pandai cenyum laa~

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Now,presenting my new chubby niece...

Name: Irein Izzmie binti Mohd Fareiz
Date of Birth: 12 September 2009



Tergeliat lidah Cik Innz nak sebut nama Irein Izzmie ni~


Sowy la pic x bape chantek... Cik Innz gune kamera hp cap ayam je ni~

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Bile la korg berdua ni bole berjalan?
x sabar rase nye Cik Innz nak main kejar2 dgn korg ni...
Nnt bole la Cik Innz bawak Ariesha & Irein round2 naik kete ea...
Cik Innz doakan moga Ariesha & Irein akan jadi anak2 yg solehah...
Jgn nakal2 taw & be a gud gurl!

Sunday, December 13, 2009

Saat Bergelar Tunangan Orang...

Eh,eh! Btol ker skrg ni Cik Innzchubby ni dah bergelar tunangan org?
Amboi3! Sampai ati dia x btau story mori ni kat u'olls smue kan~
Ish3... Nak berahsia-rahsia pulak kan...
Mentang-mentang la Encik Alif dia sedang bercuti skrg ni...
Tup-tup kuar cite pulak yg Cik Innz ni dah jadi tunangan org...
Ni Cik Innz nak habaq mai kat hangpa smua...
Cik Innz blom lagi la bertunang-tunangan...

DIULANG SKALI LAGI:
Cik Innz blom lagi bertunang ye!

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Sebenarnya,pada 29 Nov 2009 aritu...
Kazen mak Cik Innz la yg bertunang...
Wat suspen je Cik Innz ni kan kan kan...
Tetibe la pulak virus gatal nak kawen muncul dlm diri Cik Innz ni...
Amboi3! Blajo pon x abes lagi... Gatai nak kawen...

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Cik Innz pon x nak byk2 bebel utk entry kali ni...
So,layan laa gegambo pertunangan Ayu & Farhan ni ea...


Saat bergelar tunangan orang


Sesi bergambar dgn encik tunang~


Ni laa antara hantaran pihak lelaki & pihak perempuan


Antara sanak saudara yg hadir bagi memeriahkan majlis


I like tepak sireh very much! Motifnye,lu pikir laa snirik~


Cik Innz dgn adik tersayang~


Presenting... My new cute cousin~


Hye! My name is Nor Aina Ariesha~


Cik Innz bergambo utk mengambil BERKAT bakal pengantin~

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Sebelum balik,Cik Innz sempat lagi berangan-angan minah jenin...
Bila laa Cik Innz ni nak menjadi tunangan org pulak ye!
Moga perhubungan Cik Innz dgn si dia tu akan sampai ke jinjang pelamin...
Dan... Berkekalan wat selama-lamanya...
Amin~

Happy 23rd Wedding Anniversary~


Entry kali ni,saya nak ucapkan hepi 23rd wedding anniversary kat mak & ayah saya...
x kesah la walaupun tarikh anniversary tu sebenarnya dah lepas...

Inn doakan moga mak & ayah:
1) Dipanjangkan umo;
2) Dimurahkan rezeki;
3) Dikurniakan kesihatan tubuh badan;
4) Mendapat kesejahteraan di dunia mahupun di akhirat;
5) Terima kasih kerna mendidik & membesarkan anakanda. Moga Allah s.w.t saja yg dpt membalas jasa & pengorbanan kalian berdua.

p/s: Inn SAYANG mak & ayah! Mmmuuaaaahhhhh....!!!

Tuesday, December 8, 2009

Kepulangan Yang Dinantikan...

FLASHBACK~


:: 14 Februari 2009 ::
>> MyAlif grad drp ALAM dlm bidang Kejuruteraan Marin...
>> Konvo ALAM yg ke-100 kat Melaka...



:: 24 April 2009 ::
>> MyAlif memulakan kerjaya sebagai seorang Jurutera Marin...
>> Si dia memulakan pelayaran menaiki kapal M.T. Nautica Mersing di Melaka...


Akhirnya...
Setelah 7 bulan daku menantikan kepulanganmu..
Saat itu pastikan tiba...


:: 23 November 2009 ::
>> MyAlif telah selamat kembali pulang ke daratan...
>> Goodbye M.T. Nautica Mersing!

Pejam celik,pejam celik...
Tau2 MyAlif dah sign off skrg ni...
Aritu masa dia tgh onboard,saya sibuk dok tanya bile MyAlif nak sign off...
Skrg ni,rasa hepi sgt2...
x tergambar dgn kata-kata...
Suke! Suke! Suke! =))

Monday, December 7, 2009

Ke Mana Ku Menghilang...???

Salam~
Hye,pembaca2 blog Ini Blog AnakPakWahab smue...
Dah lame gile saya x hapdet ini blog kan kan kan...
Saya rindu tahap gaban sgt2 ni nak tulis blog...
Sebenarnya,macam2 story mori yg saya nak cite...
Tapi,saya sgt2 la x berkesempatan nak hapdet ni...
Now,i'm back! So,stay tune...

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Ke mana saya menghilang slame ni?
Sebenarnya,abes je last paper (19 Nov) aritu...
Mlm tu saya berangkat ke Sg. Sedim kat Kulim,Kedah...
Ade Kem Kembara Atlit 2009...
Anjuran Pusat Kokurikulum,Sukan & Kebudayaan UTHM...
Saya kat sane tu dari 19-25 Nov 2009...
Then,baru la saya pulang smule ke teratak saya kat Bandar Baru Selayang...

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Kat sane tu,macam2 aktiviti yg saya wat...
Cam river crossing,water confident,night walk,blind trail...

Tapi,ade beberapa aktiviti yg saya x dpt nak join la cam Explore Race & Paintball...
Sebab lutut kiri saya injured masa tgh rafting kat Sg. Sedim tu...
Ni 1st time pengalaman saya main rafting...
Memang sgt2 challenging oke!

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Kalo sesape x tau ape itu rafting?
Kat cni,saya ade upload beberapa gambar sukan rafting ni...
Let's pictures speak out!





* smue gegambo ni adalah ihsan drp pakcik Google...

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Tuesday, November 17, 2009

Bila Diri Ini Terkena SANTAU...

Setelah saya merasakan diri ini telah terkena SANTAU TAGGED oleh Imam...
Dgn ini,saya ingin mengubati diri dgn menjawab soklan2 cepumas seperti berikut...



1. Bekas kekasih saya adalah...
>> Biarkanlah kenangan itu berlalu pergi...

2. Saya sedang mendengar...
>> Kwn saya bercerita tentang kwnnya yg kena rasuk...

3. Mungkin saya patut...
>> Study subjek "control system" sbb kamis ni saya ade exam...

4. Saya suka...
>> tido...

5. Sahabat-sahabat saya...
>> x terkira ramainye... (berjuta-juta lemon)

6. Saya tak paham...
>> kenapa saya bole amek kos elektrik ni...

7. Saya kehilangan...
>> Tok saya (mak sebelah ayah) pada 20 Julai 2009 yg lalu... =(

8. Ramai yang berkata...
>> Saya dah makin gumuk + debab + tembun skrg ni... (bile mau diet ni...?)

9. Cinta itu adalah...
>> Sesuatu yg indah... Lagi2 kalo cinta kpd ALLAH...

10. Di suatu tempat, seseorang sedang...
>> Mengemas brg2 ke dlm kotak...

12. Saya akan cuba...
>> Menjadi seorang yg rajin...

13. Ayat SELAMANYA membawa maksud...
>> Yg kekal abadi...

14. Telefon bimbit saya...
>> Biase2 aje... Asalkan bole call + msg + mms... Kalo bole 3G lagi bagus! =]

15. Bile saya terjaga...
>> Saya akan baca doa bangun tido...

16. Saya paling meluat...
>> Bile ade org cari kite masa dia susah je... Bile dia dah senang, lubang hidung dia pun x nampak...

17. Pesta/parti adalah...
>> Sepatutnya digantikan dgn majlis doa selamat... Baru laa dpt berkat...

18. Haiwan yang paling comel penah saya temui...
>> Kucing...

19. Peringkat umur yang paling menyeronokkan saya ialah...
>> Masa baby dulu... Bole tido puas2... Pastu,smue org asyik nak cium pp yg comel ni je! =))

20. Hari ini...
>> Saya bangun lewat... Sbb qada' tdo penat study comm smlm...

21. Malam ini saya akan...
>>
Saya study control + kemas brg sket2 sbb sok mlm ayah nak dtg amek brg2...

22. Esok pula saya akan...
>> Saya akan study control sampai muntah2 sbb ni dah last paper...

23. Saya betul2 inginkan...
>> Baby kembar sepasang... Harap2 doa saya ini dimakbulkan oleh Allah...

24. Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini...
>> Nak tengok ape kebenda nya... Bangun pun dah tengahari... hehe!

25. Pusat membeli belah atau arked permainan...
>> Gi beli brg2 dan BLAH...

26. Makanan barat atau jepun...
>> Lagi best gulai ikan patin masak tempoyak woo...

27. Bilik yang terang atau gelap...
>> Urm... Bergantung kpd keadaan pd ketika itu... Samada mau yg terang @ gelap... ngee~

28. Makanan segera adalah...
>> Maggi + fast food yg sewaktu dgnnya...

29. Ayat terakhir yang anda telah katakan pada seseorang...
>> Gud luck,Kak Ja...

30. Anda tak perasan ke soalan no 11 itu tiada?
>> Perasan... Sbb saya taip smule soklan ni balik...


Saya harap anda smue berpuas hati laa dgn jawapan yg diberikan... Skrg ni,saya nak SANTAU sape pulak ye! Mari kite lihat sape pula yg kena... Jeng... Jeng... Jeng...

1. Miss Edriena Hazelina
2. Miss Azlin 'Ilman
3. Miss Ainul Rhyshikin

Saturday, November 14, 2009

T-I-G-A Sudah Tiada; Tinggal Lagi D-U-A...

Salam,smue~
Wah3... Dah berhabuk & bersawang blog saya ni...
Almaklum laa... Dah seminggu saya x hapdet blog...
Ini disebabkan kebizian berjuta-juta lemon yg sedang melanda...
Final exam saya x abes lagi la,kwn2...
Pastu,last paper asyik berderet je...
Memang x bagi chance langsung saya nak hapdet blog kesayangan saya ni...

==================================

Yey! Pejam,celik,pejam,celik...
Dah tinggal lagi 2 paper je saya nak abeskan sem 1 thn 3 kat UTHM ni...
Cam x caya je yg dah dekat setahun saya masuk blaja kat cni...
Rase cam smlm je register...
Tau2 je nnt,saya dah abes blaja kat cni kan...
Begitu cepat masa berlalu...

==================================

Utk pengetahuan smue,dah 3 paper saya selesai jwp...
Urm... Hopefully,ok laa...
Moga2 x de laa paper yg kena repeat nnt...
Insya-Allah... Moga smue paper lulus dgn jayanya... =]
Let's check it out all my exam that i've done!

==================================

~ My 1st paper ~
Subject: Digital System Design
Subject Code: BEE 3133
Lecturer: Miss Chua King Lee

Komen:
1. 1stly,saya dpt jwp smue soklan...

2. Tapi,x tau la btol ke x jwpnnye...hehe! =.=

3. Bagi saya,asalkan x tinggalkan tempat kosong tu maknanya bole jwp laa...

4. Ade laa beberapa soklan yg agak tricky sket...

5. Subjek ni merupakan carrymark saya yg paling tinggi berbanding dgn subjek yg laen...

6. Rating: 8/10

==================================
~ My 2nd paper ~
Subject: Electromagnetic Fields and Waves (EMT)
Subject Code: BEE 2263
Lecturer: Mr. Mohd Fadel bin Alwi

Komen:
1. Subjek ni merupakan killer subject utk sem ni...

2. Secara jujurnya,bole saya katakan yg saya hanya faham subjek ni hanya dlm lingkungan 50% je... Lagi 50% tu,saya wat2 faham... (^_^)

3. Saya suke sgt2 dgn lecturer yg ajar subjek ni... Krn bg saya,beliau begitu TABAH skali + sgt2 SABAR mengajar kami walaupun dah berkali-kali explain pon tapi kteorg ni x phm2 jugak...hehe! Sesape yg penah amek EMT ni,memang tau la camne azabnye nak jwp soklan EMT ni kan kan...

4. Saya rase frust sgt2 sbb x dpt jwp soklan dgn sebaik yg mungkin walaupun saya jwp smue soklan... Tu laa,sape suruh study last2 minit... Memang brani mati la saya study subjek ni kurang drp 24jam lg nak exam...

5. Saya doa byk2 moga subjek ni saya lulus dgn jayanya... x mau la kena repeat... Ya Allah,tlg la hamba-Mu ini...

6. Rating: 4.5/10 (mak oii sketnye rating...)

==================================
~ My 3rd paper ~
Subject: Engineering Mathematics (IV)
Subject Code: BSM 3913
Lecturer: Madam Hajah Rosmila binti Abd. Kahar

Komen:
1. Saya x cukup masa nak jwp paper kali ni...

2. Rase cam nak ade 10 kalkulator je time jwp exam aritu...

3. Bole pulak formula kat dlm paper exam tu salah... Saya dah jwp abes,baru ketua pengawas tu btau... Dah bazirkan masa saya dlm stgh jam utk kira smule jwpn dgn formula yg btol...

4. Urm... Harap2 x de careless mistakes...

5. Rating: 7/10

==================================

Kesimpulannya,saya ni memang suke sgt2 study last2 minit...
Sbbnye...
Bile saya study last2 minit,pale otak saya ni senang sket nak faham apa yg saya baca...
Pelik kan saya ni...
Ye laa... Style blaja masing2 kan...
Pape pon,saya x sabar nak abeskan lagi 2 paper ni...
Then,bole la saya merehatkan pale otak ini drp asyik memikirkan ttg E-L-E-K-T-R-I-K...


p/s: Terima kasih yg x terhingga saya ucapkan kpd smue lecturer yg telah mengajar saya dgn penuh dedikasi skali... Halalkan segala ilmu yg telah anda ajarkan kpd saya... Jasamu ku kenang slalu~

Saturday, November 7, 2009

FAILURE.....


Failure doesn't mean - You are a failure,

It means - You are not succeeded.
==================================================
Failure doesn't mean - You accomplished nothing,
It means - You have learned something.
==================================================
Failure doesn't mean - That you have been a fool,
It means - You had a lot of faith.
==================================================
Failure doesn't mean - You've been disgraced,
It means - You were willing to try.
==================================================
Failure doesn't mean - You don't have it,
It means - You have to do something in a different way.
==================================================
Failure doesn't mean - You are inferior,
It means - You are not perfect.
==================================================
Failure doesn't mean - You've wasted your life,
It means - You have a reason to start afresh.
==================================================
Failure doesn't mean - You should give up,
It means - You must try harder.
==================================================
Failure doesn't mean - You'll never make it,
It means - It will take a little longer.
==================================================
Failure doesn't mean - God has abandoned you,
It means - God has a better way for you.

Thursday, November 5, 2009

Saya Sudah Mula Rasa Berdebar-debar...

Dgn ini...
Saya ingin menyatakan bahawa...
Diri saya ini sudah mula rasa berdebar-debar...
Ini kerana...
Kurang 12jam lagi,saya akan menjawab 1st paper final exam...

*

*

*


Berikut adalah butiran peperiksaan tersebut:

Tarikh: 6 November 2009
Hari: Jumaat
Masa: 8.30 - 11.30 pagi
Tempat: Dewan Peperiksaan F2 (Aras Atas)
Subjek: Reka Bentuk Sistem Digit
Kod Subjek: BEE 3133
Seksyen: 7
Nama Pensyarah: Puan Chua King Lee

*

*

*


Camne ni,saya baru je 70% study ni...
Masih ada lagi 30% + nak hafal2 teori...
Masihkah ada waktu lagi utk diri ku ini?
Atau...
Diri saya ini sudah terlewat...

*

*

*

Bagi saya...
Selagi ketua pengawas x panggil utk suruh duduk jwp exam...
Selagi itu,saya masih lagi berpeluang...
Walaupun ketika itu saya berada di dlm dewan peperiksaan...
Kerana...
Saya akan masih berjuang walaupun detik-detik terakhir~

Wednesday, November 4, 2009

Selamat Tinggal Pujaan Hatiku...

Eh,eh! Chup3...
Sape la pulak yg ditinggalkan dan meninggalkan kekasih hati ni?
ish3... Memang x patut btol la org tu suka suki dia je nak wat org nanges2 ni...

Waa... Saya sgt2 sedey laa...
Kalo nak tau,saya la orgnye itu...
Yg terpaksa bersedih hati utk meninggalkan si dia...
Berat hati ku utk meninggalkannya...
Apa kan daya...
Aku terpaksa meninggalkanmu wat sementara waktu,syg!

x mau nanges2 laa...
Si dia yg saya maksudkan tu ialah...
Si pujaan hatiku iaitu blog saya yg terchenta...
Tempat saya berkaseh syg + meluahkan apa yg saya rasa...huhu~ =)
Ceh! Saya ni wat suspen je kan td...

Sbb musabab saya terpaksa meninggalkan "Ini Blog AnakPakWahab" adalah...
Saya dah nak final exam la,kwn2...
Oleh itu,saya dikehendaki mengurangkan aktiviti pem"blog"an...
Anda bole lihat jadual final exam saya kat side kanan blog saya ni...
Ada tertera di situ...

OMG!!! Saya x bukak buku lagi ni... ish3...
Bawak2 insaf la wahai NUR FARIHIN...
Cukup2 la tu utk entry kali ni ea...
Buku2 kesayangan sudah memanggil2 nama ku utk wat revision...

Doakan moga saya bole wat n jwp exam nnt ea...
Saya akan wat yg terbaik...
Insya-Allah...


p/s: x sabo nye saya nak tunggu final exam ni abes...

Monday, November 2, 2009

Haa... Kan Dah Kantoi...!!!



Haa... Kan dah KANTOI...!!!
Tgk tu,kucing jantan yg kaler itam tu dah kantoi curang dgn kucing betina yg kaler oren tu...
Tu laa pasal...
Sape yg carik pasal gi ngorat kucing betina yg laen...
Kan dah kena maki hamun dgn si kucing betina yg sgt cengeng tu...
Hehe~ =)


* * * * * * * * * * *

Urm...
Tu baru kisah idup kucing yg curang...
Kalo manusia plak,camne ek agak2nye?


* * * * * * * * * * *

Ape yg korg akan wat,kalo korg dpt tau yg partner korg tu curang?
Adakah korg akan bg peluang laen utk dye?
Ke tiada esok buatmu lagi...???
Mintak2 la dijauhkan drp perkara tersebut...


* * * * * * * * * * *

So,kesimpulannya...
Cuba la menjadi seseorang yg setia + jujur + ikhlas dlm menjalinkan sesuatu perhubungan...
x rugi kalo kite jd org yg camtu...
Tapi,susah kite nak jumpe org camtu...
1 dlm sejuta pon blom tentu kite jumpe lagi...


* * * * * * * * * * *

Kalo ade pape yg korg x puas ati dgn partner korg tu,bawak2 laa berbincang ea...
Btau je ape yg korg suke o x suke terhadap partner kite tu...
At least,partner kite tu tau...
x de la kite simpan kat dlm ati sorg2 je...
Moga kite sama2 bole memperbaiki diri kite yg x sempurna ini...
Agar kite menjadi insan yg lebih baek drp sebelumnya...
Insya-Allah.....

Sunday, November 1, 2009

Suka Suki B.E.R.O.N.G.G.E.N.G

Sebenarnya dah lame saya nak post utk entry kali ni...
Tapi disebabkan kebizian yg melanda...
Ada test la,kena present projek la...
Itu la,ini la...huhu~ =P
So,terpaksa laa saya postpone post entry ni...
Baru arini saya berpeluang nak cite dgn anda smue...

* * * * * * * * * * *

Cite nye bermula apabila...
Ptg 16/10/2009 (Jumaat),masa tu saya sgt2 bengang + geram + sakit ati oke!
Konon2 utk nak lepas geram n sgala kebengangan yg terpendam kat ati tu...
Saya plan nak gi jln2 kat pekan Parit Raja ptg tu dgn cik Kaktus Comel...
Tetibe ujan yg lebat plak turun...
So,akhirnye saya wat aksi kuak lentang je la kat atas katil...
Memang sgt syok woo dpt tdo tym ujan ni...

* * * * * * * * * * *

Then,saya pon terpikir la nak ajak rumate2 ku skalian gi kuar beronggeng mlm tu...
Dgn pantas jari jemari ku segera menaip msg kpd pemilik si "Ferrari merah"...
Iaitu incik Amar...
Setelah mendapat persetujuan drp incik Amar...
Mlm itu,5org kanak2 ribena (termasuk skali incik Amar) gi kuar beronggeng...

* * * * * * * * * * *

Nasib baek la muat penumpang2 skalian naek kete
"Ferrari merah" itu...
Sesudah kaki kami sampai ke destinasi yg dituju...
Bermula laa acara merebut troli n membeli brg2 dapur...hehe!
Beli makanan la,minuman la,shower gel la,tisu la dan macam2 lagi...
Sampai x tersenarai kat cni...
Budget cam byk sgt la memborong brg2 kat Pacific BP Mall tu...hehe! =P

* * * * * * * * * * *

Dah penat berjalan,pewot pon dah mula menyanyikan lagu keroncong...
Cam taw2 je utk mintak diisi...
Dgn itu,saya pon blanje la rumate2 kesayangan saya + incik Amar...
Menjamu selera kat Pizza Hut...
Macam2 woo kteorg mkn...
So,layan je la gegambo kteorg kat Pizza Hut tu...
Let's our pictures speak out oke!

* * * * * * * * * * *

Muka kanak2 ribena yg x sabo nak mkn pizza...



Ni la makanan yg menjadi mangsa belasahan kanak2 ribena yg sedang kelaparan~

* * * * * * * * * * *

Bile pewot dah kenyang,ati pon girang...
Then,
kete "Ferrari merah" pon menghantar kami smule ke hostel...
On the way nak balik Kolej Kediaman Tun Fatimah...
Kteorg pon singgah la jap area Dataran Siswazah...
Memang chantek apabila disinari dgn lampu kelip2 kat atas pokok tu...
Di tambah lagi dgn kemeriahan air pancut...
Rase cam jln2 kat Dataran Merdeka je...Ceh!
Kat UTHM pon ade kapal terbang jugak tau~
Cam biase,gambo2 gedix x dilupekan...


Ni laa dye wajah2 rumate kesayangan saya...
Dibah a.k.a Cik Kaktus Comel + Tini Si Cumils + Ijah Si Pembancuh Teh O professional~



Caaaakkk!! Maen intai2 plak...hehe~ (^_^)


Kan saya dah ckp,ade kapal terbang kat UTHM...
Aksi2 bergedix di depan kamera sebelum pulang~

* * * * * * * * * * *

Kesimpulannya,aktiviti sebegini dpt mengeratkan lagi hubungan sesama rumate...
Thanks a lot to my beloved roomates...
Dibah + Ijah + Tini~
Korg memang BESH sgt2...!!!
Laen kali bole la kite kuar beronggeng lagi... (^_^)


Saturday, October 31, 2009

R.I.N.D.U bertandang lagi...

Malam ini...
Perasaan itu bertandang lagi di lubuk hatiku...
Perasaan yang sama seperti hari-hari yang sebelumnya...
Semakin lama ku biarkan,semakin ia bersarang di hati...

Oh Tuhan...
Engkau berikanlah aku kekuatan...
Agar aku bisa menempuhi segala dugaan yang melanda...
Aku terlalu RINDU padanya...
Aku terlalu RINDU padanya...
Aku terlalu RINDU padanya...

Oh angin...
Sampaikanlah salam ku ini buatnya...
Moga angin malam ini bertiup lembut...
Mencium pipinya...
Seolah-olah angin itu umpama diriku...

Saat aku gembira,kau pun turut sama gembira...
Saat aku bersedih,kau kembali menghiburkan hatiku...
Saat aku tersenyum,kau pun turut sama tersenyum...
Saat aku menangis,kau kesatkan air mata ku...

Aku RINDU suaramu...
Aku RINDU senyumanmu...
Aku RINDU gelak tawamu...
Aku RINDU gurauanmu...
Aku RINDU usikanmu...
Aku RINDU saat kita bersama...


Aku terlalu merindui insan yang bernama...

ALIF BIN ABU BAKAR~

Thursday, October 29, 2009

Dia... Memang Jejaka Bertuah!!!

Salam~

Pekaba smue?

Saya doakan moga anda smue sihat slalu...

Saya x bape sihat sgt ni...

Seme + batuk + sakit tekak + x de sore laa...(sore da jd cam rockers~ huhu!)


*


*


*


Ok laa,kwn2...

Dgn ini,saya nak umumkan...

Pengunjung bertuah blog saya yg ke-777...

Jatuh kpd...

Jeng... Jeng... Jeng...


*


*


*


*


*


Mr. Joebar~ *clap! clap! clap!*



Tahniah diucapkan kpd Mr. Joebar...

Nantikan souvenir drp saya ye!

Insya-Allah, saya akan pos secepat yg mungkin...

Dia... Memang jejaka bertuah!!!

p/s: Bila la agaknya pula si gadis nak jadi pengunjung bertuah blog saya ni...???

Monday, October 26, 2009

777 -> Giliran siapa pula yg kena...???

Salam,smue~

Whoaa... skrg ni dah 700+ org dok usha blog saya ni... Mekacih atas sokongan anda smue ye!

Dgn ini, saya berbesar hati utk memberikan hadiah misteri kpd pengunjung bertuah saya yg ke-777...

Kpd
pengunjung yg ke-777, sila print screen & emel kan kpd saya...


>> innzchubby@gmail.com

Regards;
. i n n z c h u b b y .

Sunday, October 25, 2009

Eh, eh! Nape tetibe je tukar ni?


Chup3... Btol ke x ni? Konpius2~
Ye laa.. Mesti anda smue tertanye2 kan...
Nape tetibe je saya nak tukar title blog saya ni drp...
"Bila Hatiku Berbicara" -> "Ini Blog AnakPakWahab"
Sebab...

*

*

*

*

*

Cite nye camni...
Tadi jari jemariku ni tetibe je gatal...
Nak search "Bila Hatiku Berbicara"...
Skali rupa2 nye dah ade org buh blog dia dgn nama...
"bila hatiku berbicara" jugak laa...

*

*

*

So, rase cam x besh la plak bile ade nama blog org laen...
Sama dgn nama blog kite ni kan...
Dgn itu, saya pon mencari la idea nak buh nama baru utk blog saya ni...
Lagipon org tu dah buh dia punye blog dulu dgn nama tu...
Cam x baek la plak kalo saya tetibe je nak cilok nama tu jugak...
Sumpah! Saya memang x tau langsung...
Yg ade blog sama nama dgn blog saya...

*

*

*

Oleh itu, dgn ini...
Saya ingin mengumumkan bahawa...
Bermula drp arini...
Blog saya telah bertukar...

*

*

*

Drp...

"Bila Hatiku Berbicara"

Kpd...

*

*

*

*

*

"Ini Blog AnakPakWahab"



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...