TABUNG KAWEN LAGI

Monday, April 5, 2010

Betul ke ada gajah yang disumpah menjadi batu?

Salam dan hai semua.

.

.

.


Masa inn dok godek-godek folder pictures kat dalam lappy ni, inn terjumpa beberapa keping gambar yang menarik + unik.
Inn pun tak ingat dari mana inn ambil gambar ni.
Tetiba saja inn rasa jatuh cinta dengan dunia fotografi.
Rasa nak cepat-cepat je ada DSLR sendiri.
Lagipun, inn pun memang suka ambil gambar.

. * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * .

Jom kita tengok gegambo yang menarik + unik tu...

.

.

.



Struktur pulau seperti seekor buaya jika dilihat dari atas.



Kelihatan seperti seekor haiwan yang sedang minum air.



Gunung yang seperti wajah manusia.



Adakah bulldozer ini terkena sumpahan seperti cerita Si Tanggang?



Wah! Terdapat peta dunia pada kulit lembu ni.



Nampak tak ada gambar baby kat sini?



Gajah ni pun terkena sumpahan Sang Gedambai ke?



Jom main puzzle!



Kalau buaya yang hidup, tak beraninya mamat tu nak posing maut camni.



Tangan nak minta ampun. Hehe!



Kombinasi yang membentuk wajah manusia yang sedang tersenyum.



Puting beliung yang berbentuk LOVE. I liokeeee!!!


. * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * .

SUBHANALLAH!!!
Inilah kebesaran Allah yang menciptakan sesuatu.
Untuk dikaji dan difikirkan oleh hamba-Nya.



p/s: Nak minta pendapat, DSLR yang mana friendly user dan mudah nak digunakan bagi new beginner cam saya ni? Nikon? Canon? Sony? Kalau wat hantaran pun cam best je kan!!!

38 comments:

  1. wahh...lawa2 lar..tp cam edit pun ader kan..hehe

    ReplyDelete
  2. salam..

    waa..cun ar gambar2 tu..minat gambar baby tu la

    ReplyDelete
  3. Mr Rulez:

    Inn tak tau la pic ni telah di"edit"kan ke tak...

    Tapi, nampak cam real je!

    ReplyDelete
  4. Mazru Majid:

    Salam~

    Lawa kan gambar baby tu...

    ReplyDelete
  5. uiks..nice nice nice..

    tpp..betol ke smau gmbar tuh?? are they really exisssttt???

    ReplyDelete
  6. Fauzan Abdullah:

    Inn rasa gambar2 camni semua wujud...

    Inn penah pergi Gua Tempurung kat Gopeng tu...

    Bila masuk kat dalamnya, ada macam2 rupa bentuk batu...

    Kadang2 ada yang menyerupai bentuk manusia dan haiwan...

    ReplyDelete
  7. subhanallah...
    cantik gmbr2 tuh...
    tp inn, nana ta jumpe pown gmbr baby tuh..dekat sejam gak r belek gmbr tuh..siap save ag..hee...

    ReplyDelete
  8. jwpn utk title entri tue:

    -bukan kt ipoh pun ade batu kapur yg sebijik rupa gajah ker ?? ;)

    -DSLR yg friendly user untuk beginner, perhaps nikon sbb dgr2 canon susah nk setting.. ntah ler.. ;0

    ReplyDelete
  9. Salam!!! Cantik2 gambarnya..Umi dah hampir 3 tahun mengambil gambar rata2 tempat.. mai joint Umi... nak ke Vietnam ambil kat sana... gambar2 kononnya cantik2 ..tak tau ler baru nak pegi!!.. kat mana dapat gambar2 tu? menarik sungguh.

    ReplyDelete
  10. ciptaan Allah mengatasi segalanya kak inn :)
    psl camera tu,
    ape kate kak inn ajak abg alif g kedai dorg.
    mtk advice baru beli.
    bkn ape, ktorg2 nih
    xde la tau sgt pun
    err..kitorg2 ? hehehe. :P

    ReplyDelete
  11. inn..cantiknye kejadian Tuhan

    ReplyDelete
  12. wahh..sudah berubah wajah jugak blog die..

    ReplyDelete
  13. cantek sungguh gambar2 itu..menunjukkan kebesaran Allah s.w.t..=)

    ReplyDelete
  14. Nana:

    Gambar baby tu terbentuk daripada gambar pokok tu...

    ReplyDelete
  15. Aidy Shahiezad:

    Ha'ah...

    Ada jugak kat Kg. Gajah...

    Terima kasih atas pendapat yang diberikan...

    ReplyDelete
  16. Umi:

    Wah!!! Bestnya~

    Nak ikut skali boleh x?

    ReplyDelete
  17. Yusuf Mujahidin:

    Sama-samalah kita menghayati kebesaran-Nya...

    ReplyDelete
  18. Noraide:

    Yup! These pictures are really nice!

    ReplyDelete
  19. Kak Elly:

    Memang cantik pun...

    Subhanallah~

    ReplyDelete
  20. Hani:

    Kena tunggu abg alif balik dulu laa...

    Kalo nak beli skrg ni,memang x mampu...

    Kalo nak request utk wat hantaran kawen,bole x?

    Hehe!

    ReplyDelete
  21. Kak ikin:

    Tu la pasal...

    Inn dok godek2 layout smue ni...

    Tapi,byk blaja drp tutorial yg diberikan oleh cik edriena...

    ReplyDelete
  22. Hans:

    Ye ke?

    Inn x tau la sejauh mana keaslian gambar ni semua...

    ReplyDelete
  23. love all those pic....

    upload la lagi klu ader yer...

    ReplyDelete
  24. Qiefly Si Dolce:

    Insya-Allah...

    Kalau ada gambar yang menarik untuk saya kongsikan, saya akan upload kat blog saya ni ea...

    ReplyDelete
  25. Tak De Perasaan:

    Kalo yg edit maybe yg pulau cam puzzle tu kot...

    ReplyDelete
  26. lawa2 gmbr2 tu...
    tp tu la,mcm edit plk yek..
    xtau la kn..wallahualam...

    klu nk dslr yg utk beginner punye,yg mcm kite tu kot..nikon d3000..cuz ringan,x baggy,ade guide mode,n utk amateur mcm kite2 ni ok kot..
    hehe..
    tp xtau la kn..bkn pakar camera pon..
    =)

    ReplyDelete
  27. Fatt:

    Pasal gambar tu edit ke tak,wallahualam...

    Fatt,thanks ea bagi pendapat pasal DSLR tu...

    Take care of yourself and your baby!

    ReplyDelete
  28. gambar-gambar ni dah d edit menggunakan photoshop.. puting beliung to miror image.. so jadi macam tu.. paling ketara d edit adalah bulldozer dan puzzle.. hanya menggunakan tools yang terdapat dalam photoshop..

    ReplyDelete

Thanks for leaving a comment...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...