TABUNG KAWEN LAGI

Wednesday, April 14, 2010

Antaranya yang BELUM SEMPAT WANITA nak bagitau kat LELAKI... Boleh jugak dijadikan sebagai tips untuk memikat hati wanita idaman kalbu~

Salam dan hai semua readers!

.

.

.


Hari ni inn nak share sesuatu dengan u'olls semua.
Ia boleh jugak dijadikan sebagai tips untuk memikat wanita idaman kalbu.

. * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * .

"Antaranya yang BELUM SEMPAT WANITA nak bagitau kat LELAKI..."
(Perhatian kepada LELAKI di luar sana tu, sila ALERT ye!!!)


[Gambar: Daripada pakcik google]


1. Bila seorang wanita mengatakan dia sedang bersedih, tetapi dia tidak menitiskan air mata; itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.


2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya, lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.


3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang. (sebab tu ramai wanita yang patah hati bila hubungan mereka terputus di tengah jalan)


4. Sekiranya seorang wanita tu jatuh cinta dengan seorang lelaki, lelaki tu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain.


5. Bila lelaki yang dia suka dan cita merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat! (I love chocolate!)


6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tahu macam mana nak menerima pujian.


7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati, tolak cintanya dengan lembut. Jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diri wanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan, dia akan lakukan apa saja.


8. Sekiranya seorang gadis tu mula menjauhkan diri daripada kamu selepasa kamu tolak cintanya, biarkan dia untuk seketika. Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia sebagai seorang kawan, cubalah tegur dia perlahan-lahan.


9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa. Muzik, puisi, lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka untuk meluahkan isi hati mereka.


10. Jangan sesekali bagitau kat perempuan yang mereka ni langsung tak berguna!


11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.


12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif, misalnya menghubunginya melalui telefon; si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat. Tetapi, sebaik saja gagang diletakkan, dia akan menjerit kesukaan dan tak sampai sepuluh minit, semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut.


13. Sekuntum senyuman memberi seribu ertu bagi wanita. Jadi, jangan senyum sembarangan.


14. Jika kamu menyukai seorang wanita tu, cubalah mulakan dengan persahabatan. Kemudian, biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.


15. Jika seorang wanita tu memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak dia keluar, tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat dengan kamu.


16. Tetapi, jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu, teruskan usahamu untuk memikatnya.


17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya. Tanya dia sendiri okeh!!!


18. Selepas seorang gadis tu jatuh cinta, dia akan sering tertanya-tanya kenapalah aku tak jumpa dengan lelaki ni lebih awal.


19. Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati seorang gadis, cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku cinta. (Agak2 MyAlif ada ke wat camni? Hehe!)



20. Bila setiap kali gambar kelas keluar, benda pertama yang dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya, kemudian barulah dirinya sendiri.


21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya!!!


22. Satu ucapan "Hai" sahaja sudah cukup menceriakan harinya.


23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.


24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata nak tackle kawan mereka yang paling cantik.


25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa sebarang kompromi.


26. Semua wanita mahukan seorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati.


27. Senjata wanita adalah AIR MATA!!!


28. Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprise buatnya misalnya hadiah, bunga ataupun sekadar kad ucapan romantis. Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai dengan setulus hati. Dengan ini, dia tak akan ragu-ragu terhadapmu.


29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka dan baik terhadapnya. So, kalau nak memikat wanita pandai-pandailah ambil berat tentang diri mereka ye!


30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa.



. * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * .

Wow! Inn rasa macam dah jadi doktor pakar cinta je bila bagi tips2 camni. Hehe! =D
Inn sekadar nak sharing la dengan u'olls semua tips untuk memahami perasaan wanita ni.
Mungkin ada yang betul dan mungkin jugak ada yang tak berapa betul.
Wallahualam. Lagipun inn jumpa tips ni kat dalam folder dalam lappy inn.
Kepada wanita di luar sana tu, kalau ada rasa nak tambah lagi;
Boleh la tinggalkan kat bahagian komen ye!


= SHARING IS CARING =



p/s: Harap2 la MyAlif baca entry kali ni. (^____^)

23 comments:

  1. boleh take note sume nih...
    hehehehehe

    ReplyDelete
  2. perghh banyaknye tips nak kena ikut..macam complicated je kaum hawa ni haha

    - fitrihadi.com -

    ReplyDelete
  3. tips menarik nih...silalah dengar dan ambil kisah wahai lelaki..hehehe

    ReplyDelete
  4. sgt suke entri ni
    cme yg ke 2 tu bkn jnis farysa
    farysa lbih ske die ad setiap mse xkre even tgh moody pn
    =)

    ReplyDelete
  5. lelaki x faham wanita, dan wanita juga sukar nak faham lelaki. kepada wanita jgn jadi -ve thinker. sila fikir +ve. lelaki punya cara tersendiri untuk luahan kasih sayang.

    P/S:cis rupa2 nya ada niat letak entry ni untuk mr alif. hahaha..

    ReplyDelete
  6. o0o0o0..czmtu rupanya.... d^_^b

    ReplyDelete
  7. hehee..btol2 lelaki kena alert dgn sume kenyataan2 ini ;p

    ReplyDelete
  8. Ismail Noh:

    Sama-sama.

    Sharing is caring~ (^___^)

    ReplyDelete
  9. Cero:

    Moga lelaki lebih memahami... =)

    ReplyDelete
  10. Fitrrihadi:

    Kalo tau camne nak handle,inn rasa xde la complicated sgt pon...

    ReplyDelete
  11. Lukisan Pena:

    Sekiranya anda nak tambah,bole aje...

    Silakan...

    ReplyDelete
  12. Kak Hana:

    Betul tu!

    Kebanyakkan drp tips ni ada kena mengena dgn diri inn...

    ReplyDelete
  13. Faiz Farish:

    Sepatutnya inn naik pangkat jadi "Jurutera Pakar Cinta"...

    Hehe!

    ReplyDelete
  14. I_Hate_Lolipop:

    Alang2 tu tips ni bole ditujukan utk mr alif juga...

    Hihihi...

    ReplyDelete
  15. Kak Reen:

    Inn saja nak sharing kat sini...

    Hihi...

    ReplyDelete
  16. complicated la pmpuan nie, xnak la amik tau pasal pmpuan.. haha

    ReplyDelete
  17. Nice posting. Terima kasih

    ReplyDelete

Thanks for leaving a comment...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...