TABUNG KAWEN LAGI

Tuesday, March 30, 2010

KISAH PANAS!!! Bapa PUKUL anak kerana anak nak PAKAI TUDUNG...

Salam~

.

.


.


Saya ada cerita PANAS nak kongsikan dengan anda semua.
Cerita ni adalah luahan hati seorang insan.
Hayatilah kisah ini dengan sepenuh perasaan anda.
Jadikan ia sebagai tauladan untuk kita semua.

. * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * .

Kisah ini pun bermula.......

.

.

.


Aku menggeliat sepuas-puasnya. Nasib baik takde siapa nampak cara aku menggeliat. Mahu jatuh saham aku. Huhu!


Tiba-tiba aku teringat kisah semalam. Airmata ku terus berlinang. Terasa amat sayu dan sedih. Salah ke kalau aku nak pakai tudung? Nape bapak aku tak benarkan? Buat pengetahuan korang, bapak aku ni jenis orang yang sibuk gile. Businessman yang sentiasa sibuk. Mak aku dah takde. Meninggal dunia lama dah. Sedih sangat-sangat.


Dari jendela, kelihatan cahaya matahari mula menjeluskan diri ke celah celah langsir tingkap. Jam dah 11:00 pagi. Perut ku terasa lapar.


Aku bangun dan capai tuala. Dan terus masuk ke bilik mandi.


Lepas mandi, aku belek-belek tubuhku pada cermin. Alangkah lebih cantik kalau aku bertudung. Aku nekad! Aku akan protes habis-habisan kalau bapak aku tak nak juga bagi pakai tudung. Aku sanggup lari dari rumah. Demi kebaikan yang aku pilih. Lantak la dengan ahli keluarga aku yang lain-lain. Semuanya tak nak pakai tudung! Tapi aku nak!!!!


Aku turun ke bawah. Baru je nak buka tudung saji atas meja, terdengar bunyi kereta masuk garaj. Aku jenguk melalui tingkap dan nampak bapa aku balik. Aikkkk, apahal bapak aku balik awal ni???


Dalam masa yang sama, aku rasa inilah masa yang terbaik untuk desak bapak aku benarkan aku pakai tudung. Now or never!


Bila bapak aku buka je pintu, aku bersalam dengannya dan tanpa lengahkan masa, aku berkata, ""Daddy, cheq nak pakai tudung. Cheq nak!"


[Gambar: Daripada pakcik google]


Bapak aku terus menjenggilkan mata sebesar-besarnya. Macam ada api keluar! Panggggggggggggggggggg. Bapak aku hayun penampar ke muka aku! Tersepok aku di celah set sofa.


"Aduhhhhhhhhhhhhhhhhhhh....
sampai hati daddy! Cheq tau la daddy rasa malu kalau cheq pakai tudung. Salah ke kalau cheq nak tutup aurat cheq? Kalau adik dan abg tak nak...."


Pangggggggggggggggggggg....! Aku labuh pelempang ke muka aku sekali lagi sebelum aku abis bercakap.


"Hang jangan nak bagi aku malu naaaa! Hang jangan nak buat pasai! Hang nak pakai tudung buat apa??? Dah 100 kali aku habaq, LELAKI TAK PAYAH PAKAI TUDUNG, LELAKI TAK PAYAH PAKAI TUDUNG!!! Tu la, bila time kelas agama, hang ponteng! Nama hang aku boh "RAZALI", tup tup lekat jadi AZA sahaja! Memang la dalam rumah ni semuanya tak bertudung sebab adik hang tu lelaki! Abang hang pun lelaki jugak!".


Aku yang tersepuk celah sofa, terus menangis terkedu kedu. Dah la sakit kena tampar, kena pelempang. Tudung pun tak dapat jugak.


SALAH KAH AKU? SALAH KAH AKUUUUUUUU! OOOOO tidakkkkkkkkkkkkk!!!

.

.

.


Korang rasa memang patut tak bapak budak ni kasi penampar kat dia?
Siapa yang bersalah dalam hal ni?
Budak yang kena penampar tu?
Bapak dia? Ataupun kedua-duanya?



p/s: Thanks to Shafiq Sidqi kerna sudi berkongsi cerita PANAS ni.

37 comments:

  1. inn..
    sbrnye die ni laki ke pompuan???

    ReplyDelete
  2. Zati:

    Kan bapak budak tu btau td yg nama dia sebenarnya "RAZALI"...

    Budak ni "lembut" la,zati...

    ReplyDelete
  3. hahaha.siot je.ingatkan nape la bapak die tak kasi pakai tudung.upenye laki2.hahaha.bagus cite ni

    ReplyDelete
  4. bodo nk mpus. mmg la ptt kne pukul.

    ReplyDelete
  5. Pakeri:

    Cite ni wat suspen je kan?

    Cite lucu yg ada "moral value"...

    ReplyDelete
  6. Anonymous:

    Budak tu terlupa yg sebenarnya dia tu "LELAKI"...

    ReplyDelete
  7. patut la si bapak tak kasi anak dier pakai tudung... auw-auww rupanya.. tapi tak pernah jumpa dierang ni bertudung.. kalau boleh nak dedah abih adalah..

    ReplyDelete
  8. pada pukul 1.54 aku sgt excited nak tau gosip panas...dan aku tertipu, arghhh....

    ReplyDelete
  9. lembut ke?
    jrg la laki lembut nak pakai tudung
    sll nak seksi2 je
    huhuhuh.
    pelik~

    ReplyDelete
  10. Uda:

    Inn pun x penah jugak jumpa spesies camni...

    Dah la lembut,then nak pakai tudung pulak...

    Hehe!

    ReplyDelete
  11. CikFasya:

    Inn saje wat suspen pagi2 buta...

    Ngee~

    ReplyDelete
  12. I_Hate_Lolipop:

    Nampak sgt anda suke gosip2 panas...

    Hehe~

    Wakenabeb!!!

    ReplyDelete
  13. Ery:

    Kalo ada "golongan ni" yg pakai tudung memang bole kuar paper laa...

    ReplyDelete
  14. CISSSSSSSSSSSSSS kak elly tertipu..heheheh

    ReplyDelete
  15. u make me lol! hehehe..
    nice entri.. :)

    ReplyDelete
  16. Haha, aku dah baca dah sebelum ni....

    ReplyDelete
  17. memang patut kena tampa laju2 tue.. tue pun belom tentu dia sedar lagi..

    ReplyDelete
  18. x baik la daddy dier 2 kan....ape la salah anak nak pakai tudung...x baik..patut ajar anak kejalan yang baik nie x.....allahhualm...-_-

    ReplyDelete
  19. haha..mmg ptt pun bg pelempang jepun..

    ReplyDelete
  20. baru nak komen 'kaw-kaw' td.. dah hbs baca tak jadi nak komen...

    ReplyDelete
  21. Faiz:

    x suspen la kalo dah tau cite...

    Hehe!

    ReplyDelete
  22. Chaon:

    Sepatutnya kita sunatkan budak tu utk kali yg ke-2...

    ReplyDelete
  23. Cik Gee:

    Kalo budak tu "pompuan",memang x patut la bapak dia lempang budak tu...

    Tapi,budak tu "laki" yg awww...

    Then,tetibe insaf nak pakai tudung...

    Haha!

    ReplyDelete
  24. Aizat:

    Dah kena lempang tu pun,x tau la dia dah insaf ke x...

    ReplyDelete
  25. Syahida:

    Kalo btol2 budak yg kena lempang tu budak pompuan,for sure dah masuk paper...

    Ngee~

    ReplyDelete
  26. Salam!! He he he!! .

    P/s innzchubby - Alhamdulillah, sebab tu jangan dibiarkan lama2 cepat2 ikat.. kut nanti ada yang sambo puteh ler mata kita ler pulak. Banyak2 doa agar Allah mengkabulkan... yang baik2 tak boleh dilambatkan !! Amin.

    ReplyDelete
  27. Cikgu Yang:

    Insya-Allah...

    Mudah-mudahan,moga Allah memakbulkan doa saya agar dapat disatukan dgn si dia kelak...

    Amin~

    ReplyDelete
  28. Arieff:

    Thanks for reading this entry~

    ReplyDelete
  29. salam..
    oo tidak,aku terkena lagi...
    kalau aku jadi bapak budak tu,aku suruh dia pakai tudung saji..haha
    lawak2..

    ReplyDelete
  30. Masterly02:

    Hehe!

    Idea yang bagus jugak tu...

    Pakai tudung saji...

    ReplyDelete
  31. hahah.. gua ingat nie cite pasal tuan punye blog, blur skejap

    ReplyDelete
  32. db cooper:

    Kisah ni takde kaitan dengan pemilik blog ni...

    Hehe~

    ReplyDelete

Thanks for leaving a comment...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...