TABUNG KAWEN LAGI

Wednesday, February 9, 2011

Hai... Boleh berkenalan? Awak tak kenal saya ke?

Salam dan hai semua.

.

.

.


♫♪♫♪♫ Sekuntum mawar merah sebuah puisi...
Untuk gadis pilihan oh... di bulan Februari...
♫♪♫♪♫



Pejam celik, pejam celik maka berakhir laa sudah bulan Januari.
Kini, dah masuk pun minggu kedua bagi bulan Februari.
Tak sabar nak tunggu MyAlif sign off nanti. (^___^)

. * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * .

Tiba-tiba inn teringat satu peristiwa yang membuatkan inn tersenyum.
Peristiwa ni berlaku antara inn dan MyAlif pada 3 Februari yang lepas.
Masa tu kapal MyAlif tengah anchor kat Singapore.
Memang menjadi kebiasaan apabila kapal berada di Singapore;
Kami akan jarang contact walaupun dapat line untuk berhubung.



Nak tahu sebab apa...???

.

.

.


Sebab.......

. Mesej .
inn >> 1 mesej = 20sen
MyAlif >> 1 mesej = RM1


. Call .
inn >> 1 minit = 50sen
MyAlif >> 1 minit = RM8
* kredit MyAlif kena tolak walaupun inn yang call dia.


Kesian betul dengan MyAlif.
Kadangkala cakap tak sampai seminit pun.
Itupun inn dah bersyukur sangat-sangat.

. * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * .

Berbalik kepada peristiwa yang membuatkan inn tersenyum tadi tu;
Ketika tu inn temankan mak dan ayah untuk berubat penyakit gout ayah.
Nak dijadikan cerita, inn buat mode silent kat HP dan letak kat dalam handbag.



Tiba-tiba tergerak hati la nak tengok HP inn tu.
Mana la tau kot-kot ada orang call @ mesej inn.
Memang betul gerak hati inn tu.
inn dapat 2 mesej daripada nombor yang tak dikenali.



From: +6584144***

Hye.. bole bkenalan...



From: +6584144***

Awk bizi ke?



Bila inn terima mesej tu, bermain la dalam fikiran inn.
Siapa la kawan inn yang tinggal kat Singapore tu je nak mesej inn.
Sebab bila tengok nombor tu mula dengan +658.



Pastu, inn pun reply...

.

.

.


"Salam.. maaf, saya tak kenal awk.."


Boleh pulak orang tu mesej inn camni.

.

.

.


From: +6584144***

Urm? xkenal? awk ni inn kan?



Tersentap la jugak jantung inn ni bila orang tu tau ni nombor HP inn.
Dalam hati dok kata, "sape la yang gatai dok jaja nombor aku ni?".
Dengan perasaan tak puas hati, inn memang nak tau dari mana orang tu dapat nombor inn ni.



"Boleh sy tahu awk ni siapa? urm.. dari mana awk dpt no sy ni?"



From: +6584144***

Sy alif.. bole x kte bkawan?


ALIF...???



Adakah orang ni MyAlif? Biar betul ni...???
Takkan la Aliff Aziz pulak yang dok mesej inn. haha! :D
Untuk memastikan orang tu betul-betul MyAlif;
Lalu inn pun reply la mesej dia tu.



"Kalo awk ni btl2 alif yg sy knl, bape no ic awk? n ble tarikh bday sy?"



Dengan confidentnya orang tu reply mesej inn.

.

.

.


From: +6584144***

87051214****.. birthday awk 20 ogos 1987.. hehe.. btul x..

. * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * .

Oh, yes! You are trully, my dear. (^___^)
Kenapa la u nakal sangat kacau i guna simkad singapore ni?
Kantoi laa, u rindu giler kat i kan kan kan? Cepat ngaku! ngeeeee~ :D :D :D
Nanti kalau u dah off, i geletek-geletek sampai u tak cukup nafas nanti baru tau!



Tadi masa inn check fb, ternampak pic terbaru MyAlif kat fb Nanie.
Nanie ni cadet yang tengah buat praktikal dan kebetulan 1 kapal dengan MyAlif.
Cik Nanie, inn minta izin la ea sebab "grab" beberapa keping gambar MyAlif kat fb.

.

.

.


B, u nampak dah kurus sket laa... (^___^)



Wahhh! Baju u yang paling kotor skali la, cayang.
i tau yang u keje kuat sangat untuk "kita".




Kalau nak tahu, tu la dia cik Nanie yang merupakan satu-satunya bunga kat atas kapal tu.





i really really miss u damn much!!!






p/s: Hanya yang mengalami, yang akan memahami.

12 comments:

  1. heheee...sweetnye inn...
    the way to say he miss u damn much!

    ReplyDelete
  2. alololo... sabar eh inn.. nati blk la dia..
    yes, "hanya yg mengalami akan mengerti" :)

    ReplyDelete
  3. "hanya yang mengalami akan mengerti" agree! huhuhu... rindu kan inn.. =D hurm.. ur Alif gi Singapore eyh... mahal kan... En.bie qina ke Jepun. so kalo mesej, qina-0.05 sen je... tapi dia skali mesej rm2.. huhuhu.. sdeyh betul.. baru mesej 2,3 kali dah stop... =(

    ReplyDelete
  4. mi ra:

    tak sabar nak tunggu si dia pulang...

    i will wait for his homecoming!!!

    ReplyDelete
  5. qina:

    betul tu.

    kita kena tolak kredit sikit je, kesian kat dorang kan kena tolak kredit byk...

    ReplyDelete
  6. takkan charge rm8 per minit untuk call out?
    akak check kt maxis website only 50sen perminit.kene double check ni, patutla bil bulan ni melambung- kak ann

    ReplyDelete
  7. kak ann:

    maybe alif tak buat roaming kot...

    sebab tu dia kena caj rm8...

    ReplyDelete

Thanks for leaving a comment...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...