TABUNG KAWEN LAGI

Friday, March 25, 2011

Apa 5 Perkara Yang Perlu Anda Tahu Tentang .......

Assalamualaikum dan hai semua. /hihi

.

.

.

Rasanya dah lama inn tak buat tag ni. hehe! (^___^)
Hari ni baru inn bersemangat nak jawab soalan yang diajukan.
Kali ni inn telah di"tagged" oleh Kak Aiza dan Jazzeyra.
Let's check it out!!

. * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * .

First tagged by Jazzeyra.

.

.

.

1) APAKAH STATUS ANDA?

I'm SINGLE but UNAVAILABLE!



2) CERITAKAN TENTANG DIRI ANDA.

Very friendly.
Talkative.
Simple.
Loves natural beauty.
Loves to sleep.
Sports lover.
Addicted to internet.



3) CERITAKAN TENTANG BLOG ANDA.

Alkisahnya bermula apabila inn selalu je jadi silent reader kepada blog Kak Yat.
Pastu jumpa pulak belog geng wife/fiance/gf geng kapal, lagi la seronok.
Dari situ, tiba-tiba inn rasa nak ada belog sendiri jugak laa.
Nanti boleh laa berkongsi perasaan dan pengalaman.
Maka, dengan itu tertubuhnya belog ini pada 4 Oktober 2009.
Sebab hanya mereka yang mengalami, yang akan memahami.



4) APA PENDAPAT ANDA TENTANG DUNIA BLOG?

Bagus atau tidak sesuatu blog itu bergantung kepada isi kandungannya.
Macam blog inn ni, lebih kepada personal life tentang diri inn.
Kadang-kadang tu, inn tak tau nak sharing dengan siapa.
Sebab inn ni jenis yang selalu pendamkan perasaan tu di dalam hati.
Dengan adanya blog ni, inn akan mencoret kenangan atau meluahkan perasaan di sini.
Terima kasih kepada mereka yang banyak memberi sokongan kepada inn selama ini.



5) NASIHAT KEPADA KAWAN-KAWAN YANG BARU NAK BUAT BLOG.

inn pun tak terer mana dalam dunia blog ni.
Masih dalam proses belajar dan nak tambahkan ilmu.
Selama dah setahun lebih inn berkecimpung dalam arena blogging ni;
Isu paling sensitif dalam dunia blog ni dan susah nak elak ialah "COPYCAT".
Oleh itu, kalau ada yang nak copy daripada sesuatu blog tu;
Minta la izin dulu daripada pemilik blog tersebut atau berikan kredit kepada mereka.



6) NYATAKAN KEUNIKAN BLOG ANDA.

Belog inn ni biasa-biasa je.
Walaupun boleh dilabelkan sebagai belog cap ayam;
Alhamdulillah masih ada lagi yang sudi "follow" belog ni.
Terima kasih yang tak terhingga inn ucapkan.



7) SAMPAI BILA NAK MENULIS BLOG DAN IMPIAN ANDA DALAM DUNIA BLOG.

Insya-Allah, kalau masa mengizinkan inn akan terus memeriahkan dunia blog ni. :)
Kalau boleh inn nak jadikan blog ni sebagai tatapan untuk "anak-anak" inn nanti.
Nanti kalau inn dah nak kawen, boleh la sharing info dengan bride-to-be kat sini.
Kalau dah ada family sendiri, boleh la sharing kenangan terindah bersama mereka.



8) TAG 5 ORANG YANG ANDA NAK KENAL.

Zati
Fatyn
Syreen
Azwa
Mizz G-hah


* tiada paksaaan. Sila la buat dengan rela hati ye!
Sesiapa saja yang nak buat tag ni pun boleh jugak.


. * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * .

Second tagged by Kak Aiza.

.

.

.

5 TARIKH PENTING :

16/10 >> Birthday Mak
22/11 >> Birthday Ayah
12/05 >> Birthday MyAlif
14/05 >> Birthday Udin
30/11 >> Birthday Ana



5 PERKARA SAYA BUAT SEMALAM :

Bergayut dengan MyAlif sampai panas telinga.
Mesej dengan MyAlif sampai lebam.
Makan McD @ Batu Pahat.
Jumpa my SV, tapi dia tak ada.
Buat PSM yang tak siap-siap lagi ni.



5 PERKARA BUAT SAYA GEMBIRA :

Balik rumah. Jumpa dengan family + kucing.
Boleh call & mesej dengan MyAlif.
Holiday with my family.
Hang out with MyAlif.
Hang out with my BFF.



5 PERKARA SEBAB JAWAB SOALAN :

Menghargai mereka yang telah meng"tagged" saya.
Dah lama inn tak menjawab soalan tagged camni.
Bila dah jawab tagged ni, boleh update blog skali.
Saja nak isi masa lapang dan relax kan fikiran.
Nak tagged orang lain jugak supaya buat tagged ni macam saya. haha!



6 ORANG KAWAN UNTUK DI TAG :

Hani
Qina
iqa
Lily
Scha
Miera


* tiada paksaaan. Sila la buat dengan rela hati ye!
Sesiapa saja yang nak buat tag ni pun boleh jugak.


. * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * .

Oleh itu, tamatlah sudah sesi soal jawab soalan yang diajukan.
Moga Jazzeyra dan Kak Aiza berpuas hati la dengan jawapan yang diberikan.
Kepada mereka yang terkena "tagged" oleh inn, maafkan inn ye!
Moga ukhwah persahabatan kita ini akan berkekalan buat selama-lamanya.
Amin Ya Rabbal Alamin...



/bye



p/s: Lagi 3 minggu je dah nak present my FYP. Takot!!! :(

14 comments:

  1. inn darling!! tQ for tagging! nt syreen post balek! kekeke.. byk info bole dpt kn jwb2 soklan ni.. haa..tgguu~ *:P*

    ReplyDelete
  2. nadia tag inn, inn x reply pun... da lme da.. huhuk...

    ReplyDelete
  3. thanks kak inn :)
    hani da buat da ^_^

    ReplyDelete
  4. hihihi... terima kasih.. kerana sudah jawab tag itu.. gagagaggagaa~

    ReplyDelete
  5. nadia:

    awak ada tag inn ehhh? sowy la... inn tak perasan laa...

    ReplyDelete
  6. faiz:

    ni gatai tangan nak jawab tag orang...

    ReplyDelete
  7. zatil:

    inn ni memang banyak cakap... hehe!

    ReplyDelete
  8. kak marsha:

    nanti lain kali inn tag akak pulak ea...

    ReplyDelete

Thanks for leaving a comment...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...