TABUNG KAWEN LAGI

Sunday, January 24, 2010

Be Strong, Dear!

Hari ini...

Ku rasa SURAM;

SUNYI;

Dan SEPI.

.

.

.


Tiada sebarang bunyi mesej ataupun panggilan masuk;
Yang kedengaran daripada telefon bimbit ku seperti sebelum ini.
Seolah-olah seperti aku tidak pernah memiliki sebuah telefon bimbit.


. * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * .

Berulangkali ku tatap;
Ku baca mesej daripadamu, kasih~

"I love u my baby~ Remember my dear, our love is getting stronger and stronger from now... The more our patience and waiting is, the more powerful our love will become... No one can defeat the power of our love... Only the two of us knows the truth... BE STRONG, DEAR!"


"Sayang... Terima kasih b ucapkan... B terharu dengan kekuatan dan kesabaran ayg... Kesetiaan ayg..."


"B nak ayg janji, ayg takkan putus asa untuk belajar bersungguh-sungguh... Buatlah demi masa depan kita bersama sayang... Perjalanan ayg habis study dah tak lama, kejap je lagi... Kalau dah habis nanti, just imagine, macam-macam kita leh planning nanti... Fahamkan planning apa... Hehe! =) So, ayg sabarlah untuk habiskan study, capai cita-cita ayg... B akan sokong dan sentiasa berada di sisi ayg... Good luck to you my dear~ B sentiasa di sisi kalau ayg perlukan b..."

. * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * . * .

Ya Allah, Ya Tuhanku...
Engkau tabahkanlah hati ku ini agar aku bisa menempuhi segala dugaan. Engkau berikanlah aku kekuatan dalam diri ku ini. Permudahkanlah segala urusan ku. Lindungilah aku daripada segala bentuk ancaman dan gangguan daripada anasir-anasir jahat yang ingin menghancurkan hidup ku ini. Engkau murahkanlah rezeki buatku. Engkau sihatkanlah tubuh badan ku ini agar aku dapat menjalani kehidupan dan menunaikan tanggungjawab sebagai seorang hamba-Mu di Bumi ini. Engkau berkati dan rahmatilah hidup ku ini, Ya Allah. Dan, Engkau lindungilah semua insan yang aku sayangi. Amin~



I really really LOVE you...
I will wait for you, ALIF!!!

21 comments:

  1. alololo..
    sadis jap entry neh..
    owg pun lam mode rindu..lalala~

    erm..btl tu..kena sabar rite..
    kite pun same..nk kena hbskan stadi dulu,br leh continue the plan kn..

    nway..be strong k..wish u luck.!

    ReplyDelete
  2. alololo..
    sadis jap entry neh..
    owg pun lam mode rindu..lalala~

    erm..btl tu..kena sabar rite..
    kite pun same..nk kena hbskan stadi dulu,br leh continue the plan kn..

    nway..be strong k..wish u luck.!

    ReplyDelete
  3. Cik Fasya:

    Fasya...

    Terima kasih ea kerana memberikan sokongan moral kepada diri inn...

    ReplyDelete
  4. waaa...
    hehe..
    smoga cepat kawen!

    ReplyDelete
  5. inn..
    be strong!!
    yes!!! awk kne jadi sihat n kuat
    dont worry..zati ade je..
    sentiase support inn
    dont worry..kwn2 sume ade kat sisi kan?

    ReplyDelete
  6. so..be strong okeh..n alwiz stay strong..in wat ever condition..

    ReplyDelete
  7. inn...we r strong...chaiyok2...!!

    ReplyDelete
  8. Coffee:

    Insya-Allah...

    Doakan moga jodoh antara kami berpanjangan ye!

    Amin~

    ReplyDelete
  9. Zati:

    Terima kasih yang tidak terhingga inn ucapkan kerana memberi sokongan kepada diri inn...

    Kalau inn ada apa-apa yang nak share, inn btau zati ea nanti...

    Thanks a lot, lalink~

    ReplyDelete
  10. Ryna:

    T-H-A-N-K-S!

    Ryna pun kena "be strong" jugak ea walaupun en fikar tiada di sisi sekarang ni...

    ReplyDelete
  11. Kak Eza:

    You are right, sis!

    We are the strongest women in the world~ (^_^)

    ReplyDelete
  12. Lea:

    Terima kasih banyak2 sebab doakan kebahagiaan buat diri inn...

    ReplyDelete
  13. inn sabar banyak-banyak..
    i noe u strong..
    hehehe..

    inn kena kuatkan semangat
    untuk kuatkan aliff
    kat laut tuh..

    dulukan mana yg dulu
    okey?? insyaallah
    tuhan akan permudahkan
    segala-galanya..

    zatil doakan inn bahgie
    dunia & akhirat..

    love,
    zatilzuhdi

    ReplyDelete
  14. zatil:

    zatil, lalink~

    mekasih byk2 sbb beri sokongan terhadap diri inn...

    zatil pun penah rasakan apa yg inn rasa skrg ni...

    inn akan tabahkan hati dan kuatkan semangat...

    ReplyDelete
  15. ye tau inn sgt memahami perasaan
    sunyi dan kerinduan itu..

    nasib baik ada kawan-kawan di
    sisi kurang sedikit rasa
    sedih+sunyi itu..

    apepun inn hepi-hepikan
    diri inn ok..

    jgn lupa doakan aliff
    sentiasa sihat walafiat di
    kejauhan itu..

    i know he'll always missing u
    dear..

    cinta kapal itu
    membahagiakan..

    walau jauh di mata namun
    dekat di hati..

    kip in touch
    dear! ;)

    ReplyDelete
  16. zatil:

    betul tu,zatil...

    at least,ada juga teman2 yang memahami apa yang kita rasakan...

    ReplyDelete

Thanks for leaving a comment...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...